mandag, desember 05, 2005

Takk og lov for myggnett!

Vi i familien Rabenorolahy er uenige om hvilke insekter som er verst.

Rado er krystallklar på at fluer er verst. Særlig nå når litchisene har kommet, og de tiltrekker seg store fete ekskrementfluer. Filip er uenig, han liker godt å se på dem, særlig når han spiser. Vifte med armene for å få dem til å fly, eller forsøke å ta dem med fingrene når de kommer nære.

Turid deler verken Rados hat, eller Filips fascinasjon av fluer. Fluer er enkelt og greit fluer, de er noen ganger irriterende, men gjør ikke en flue fortred (?).

Nei som familiens overhode (eller i hvert fall den som har hodet høyest mot himmelen) vedtar hun at myggen er den verste. Ikke bare fordi den på en eller annen måte klarer snike seg inn i huset uansett hva vi gjør. Heller ikke bare fordi den summer utrolig irriterende rundt ørene, og er så frekk og freidig. Ei heller fordi den gir skikkelig kløende stikk, som klør over flere dager. Men først og fremst fordi den er FARLIG. Myggen her er både smittebærer av vanlig malaria, og den enda farligere hjernemalariaen. I tillegg har den begynt å bli resistent mot de vanligste profylaksene. Så Turid lar seg på ingen måte overbevise om at forvirrede fluer er verst.

1 Comments:

At 4:19 a.m., Blogger Maria og Espen Tveten said...

Er uten tvil enig om at familiens overhode har rett. Fluer er fluer, men mygg kan man ikke drepe nok av. Vi slipper malariaen, men har dengue, og det er heller ikke kjekt for små barn...
Liker forresten den nye layouten veldig godt.

Maria

 

Legg inn en kommentar

<< Home