onsdag, januar 17, 2007

misjon

En del av jobben til Rado er ansvaret for missiologi-undervisningen på bibelskolene i Ihosy og Sakaraha. Missiologi er læren om misjon. På Misjonshøgskolen (som for øvrig gir den eneste teologiutdannelsen i Norge med tilfredsstillende tyngde på dette faget...) var fokuset misjon blant folkeslagene. Fokuset for studenter som skal bli katekister og evangelister i FLM er evangelisering.

Teori hører med, men minst like viktig er praksis. Rado har fått i stand en praksisordning for studentene. sammen reiser de til en erfaren evangelist og er med ham på husbesøk. Rett før jul reiste den første gruppa studenter. De gikk sammen med evangelisten Rasabotsy på husbesøk til både kristne og ikke-kristne hjem. Studentene fikk også oppgaver i programmet som besto av sang, bønn og andakt. Etterpå kom Rado og Rasabotsy med tilbakemelding på det studentene bidro med.

Vi tror dette er en svært viktig erfarings- og læringsmulighet for studentene. De kommer med ulik bakgrunn til bibelskolene. Noen har fullført videregående, andre har bare noen år fra barneskolen. Noen er vant til å snakke i forsamlinger og lage andakter, for andre er dette nytt og uvant. For Rado er gjennomføringen av disse praksisturene høyt prioritert.


Veiene på landsbygda er alltid en utfordring. For Rado og hans gode venn Nissan Patrol er dette en velkommen og spennende utfordring. Særlig når bilen er full av folk som kan trø til dersom noe går galt - eller når broen må fikses på for å kunne forseres. Men det må også tilføyes at regntida gjør det umulig å reise til visse steder, selv for de to gode kompisene...