torsdag, januar 25, 2007

Oppspist

Turid blir for tiden nesten spist opp av småkryp. Lopper, mygg og noen veldig små ukjente vesener. I slike tider er det på sin plass å diskutere hva som er best – eller minst verst…

Vi har resistent hjernemalariamygg i området. Det høres verre ut enn det er egentlig, men betyr at det finnes mygg som bringer med seg hjernemalariasmitte. Hjernemalaria er den verste og mest dødelige formen for malaria. At de er resistente betyr at en viss del av myggen er resistente mot klorokin, som er den mest brukte og billigste malariaprofylaksen. Det er grunnen til at vi alle går på en langt sterkere og dyrere medisin, som også har flere bivirkninger. Men vi er da veldig godt beskyttet, om ikke 100%. Derfor må vi fremdeles sørge for å ikke få for mange stikk. Det er vanskelig for øyeblikket, små regnbyger og passelig temperatur gjør at myggen stikker dagen lang, ikke bare i skumringen.

Lopper er ikke farlige, men enkelt å få og vanskelig å bli kvitt. I dag er tredje gang vi prøver med å ta av alle sengklær, lufte madrasser og puter i solen og støvsuge og vaske sengene.

Loppestikk er små, men klør mer enn myggstikk og varer lenger. Myggstikk klør veldig i begynnelsen, så kommer kløen i rykk og napp, samtidig som det hovner veldig opp. Som regel får en mer enn ett myggstikk om gangen, gjerne to eller tre (de siste dagene har jeg fått minst 5 til dagen). Loppestikk derimot kommer gjerne 10 om gangen, og jeg har gitt opp å telle de jeg har fått. Myggen stikker der den kommer til, dvs der det ikke er klær, mens loppene finner raskt fram til undertøyet og stikker i vei i kantene på disse. Det er nesten som en kan se hvor truse og bh har vært bare ved å se på loppestikkene.

Dersom myggstikkene ikke hadde vært potensielt farlige (…dødelige), hadde jeg foretrukket myggstikk. Det noe med heller å få et uvelkomment besøk i dann og vann, enn å ha uvelkomne gjester boende i undertøyet!

Det er nesten fascinerende hvor mye mer attraktive noen er enn andre. I vårt hus blir altså Turid nesten oppspist, mens de tre guttene ikke har et stikk, kanskje det gjelder å ha gassisk blod i årene?

2 Comments:

At 5:24 p.m., Blogger Kristiiin said...

Hei godtfolk!! Husker godt hvordan det er aa ligge i sengen aa irritere seg over den endeloese kloen:) Jeg stemmer ogsa for myggstikk istedet for loppestikk!
Det er kjempespennende aa foelge med paa bloggen deres! Filip og Marius er jo helt fantastisk herlige!
savne daakke ae:)
klem

 
At 10:22 p.m., Anonymous Anonym said...

hei dere
har aldri hatt noe loppestikk, mygg er kjipt, men norske klegg er intense...
uansett: føler med deg, turid
kjekt å lese om kordan dere har det.
herlige gutter!!!!!!!!!!
varme hilsener (selv i "-3 og snø"-vær...) fra sigrun og bjørn

 

Legg inn en kommentar

<< Home