lørdag, februar 03, 2007

bonika og quad


forrige blogginnlegg diskuterte mygg og lopper. nå viste det seg at de små ukjente krypene var det vi måtte gjøre noe med. det var hønselus, bonika, og våre kyndige gassiske hushjelper ga beskjed om at dette måtte fjernes fort, eller kunne vi risikere å aldri bli kvitt dem i dette store huset. bare gift kan fjerne slikt, og denne giften er farlig for små barn. dermed måtte vi pakke koffertene våre forrige helg, og rømme huset mens utrydningen foregikk.

vi reiste til tulear, lå på hotell, besøkte familien til rado og hadde det fint. hos familien til rado fikk filip prøve en quad, han ville helst hatt den med seg hjem. i tillegg ble vi syke alle mann, og var veldig glade for å komme hjem igjen til huset vårt og damene våre (vi omtaler dem som damene våre, det er hushjelpene og dagmammaen, som gjør livene våre så mye enklere å leve!)



"dæ æ dæ versta æg he sitt" var Turids kommentar opptil flere ganger. på hotellet hadde de pyntet hagen med to utstoppte geiter! hver gang det regnet måtte de tas under tak, men de fikk komme ut igjen etterpå.